9 Jenis Sihir Yang Perlu Diketahui

1. Tafriq (sihir yang memisahkan suami isteri):
Akibat sihir ini timbul perasaan marah dan benci. Apabila isteri tengok suami, pada pandangannya muka suami seperti hantu, begitu juga apabila suami melihat isteri.

2. Al-Mahabbah:
Sihir ini dibuat oleh isteri kepada suami supaya suami taat, terutama jika suami kaya dan mempunyai banyak harta.

3. Takhayyul (sihir ini menyebabkan orang yang terkena sentiasa berkhayal):
Mereka yang terkena sihir ini juga sering berimaginasi benda kecil, tetapi pada pandangannya ia besar.

4. Al-Junun (menjadi seorang yang tersangat lupa dan tersasul):
Apabila orang yang terkena sihir ini bercakap, matanya terbeliak. Mereka juga tidak tetap di satu tempat dan saling bertukar kerja. Kerap dilihat merayap tanpa hala tuju dan tinggal di rumah kosong.

5. Al-Khumul:
Mereka yang terkena sihir ini lebih suka bersendirian untuk tempoh masa panjang. Mereka juga benci pada perhimpunan, sentiasa dalam keresahan dan lambat melakukan sebarang pekerjaan.

6. Al-Hawatif:
Sihir ini membuat seseorang itu mengalami mimpi ngeri, berasa diseru dalam mimpi dan mendengar suara bercakap ketika berjaga. Banyak waswas dan mereka yang terkena sihir ini banyak syak wasangka dengan orang yang rapat atau disayangi.

7. Al-Marad (sakit):
Orang yang terkena sihir ini akan sentiasa sakit anggota badan, tubuh jadi kaku dan anggota tidak berfungsi secara tiba-tiba.

8. Nazif:
Sihir ini berlaku pada orang mengalami darah istihadah (darah yang keluar selepas melewati tempoh darah haid). Apabila disihir, darah akan keluar secara berterusan hingga berbulan-bulan.

9. Ta’til tawaj:
Sihir untuk rosakkan perkahwinan seseorang. Disebabkan sihir ini, wanita takut hendak kahwin, mudah marah, lupa dan kurang syahwat.

Krdt to Ida Syuhada at MalaysiaRia

Industrial Attachment

Salam and slamat malam semuaaaa, lama tak update blog kan? Today was my first day at Fakulti Perubatan near Hospital Sg. Buloh, its kind of challenging actually, many things already happen  today. Tapdi, mcm yg Dewa 19 ckp, hadapi dengan senyuman, semua yang terjadi, biar terjadi~ Hihihihi, so today I arrive at Fakulti Perubatan Hosp. Sg. Buloh exactly jam 8 lebih..Actually ikut jadual sbenarnya before 8am, untuk lapor diri dengan pegawai bertugas.

Dark azs photo560

So today assignment was?? Nothing..Pegawai yg bertugas cuti dan keje yg kitorang buat ialah tidak laen dan tidak bukan, fesbuk lerr, kekekekekekei..Actually record department at this institution are pretty new, and the staff who handle us today was, En. Nizam and staff inside the record department, Din. He was uhh..from accounting background and was chosen for record job, and we was like errr…Itu matcam pun boleh kaaa??

Dark azs photo561So there we are from 9am to 5pm, Fiza and Salma arrive 3-4 pm something, they were originally doing their industrial attachment at Hospital Selayang but they must lapor diri to the officer in charge here at fakulti perubatan which was absent today. So now here I am, at the kolej, in this very house, in the room, alone..And good news was, there is no one that live in the level one except me, so, forever alone~~ Nad and Katy was placed at level 7 which is for Siswi..Alahaii, but the accomodation and facility in this college was totally complete, there is gym down there, place for Squash, Padang Futsal and all..And the more important is, this house have their own sinki, and much more better than kolej Jasmine which were ruled by crazy bastard who were acting like king…..kong…Goshhh..Such an idiott…

Dark azs photo563

Fiza, Kat, Nad and Salma

Dark azs photo565

Dark azs photo566

And they got this in their living room

Dark azs photo567

Dark azs photo568

Sinki kat ruang tamu, Kolej Fakulti Perubatan Win