Alkisah memori sebelum 2012 part 1

Salam n pekabar smuaaaaa, lamanya tak update blog. Last semester ni memang havoc n bz giler laa, dengan assignment, project, trip sana sini, dinner, dan mcm2 lg laa, ayooo penat tau tak.  Stress level sampai level 90 dah, sampai satu tahap nk makan orang pun ade, mcm2 masalah yg melanda, problem antara kengkawan, memang asam garam kehidupan laa smua tuh.

Tapi semua kesusahan tuh, kalau kita imbas balik, adalah ujian dariNya. Dia nak tengok sejauh mana reaksi kita bila menghadapi semua tuh. Adakah kita akan berbalik padaNya, mengadu padaNya, memohon pertolonganNya ataupon dengan mengumpat, mencaci, memaki hamun, dan menyebarkan post2 berbaur fitnah di laman soSial? Hidup ini sebenarnya penuh pilihan, dan kita sebagai manusia byk mbuat ksilapan dalam memilih pilihan tu. Contoh, kawan baik buat salah, kite terus label sbagai tak baik untuk slamanya. Kita tak pikir kenapa dier buat salah, tapi sebaliknya terus menghukum macam tu. Ini sbenarnya untuk muhasabah diri sendiri, sape trase tu minta maaf le.

Dugaan dugaan dan kesulitan smua tu, tak menghalang kitorang dari enjoy saat saat terakhir d puncak perdana ni. Banyak jugak perkara best2 jadik dlm 2minggu terakhir tu. Langkawi trip satu2 nya trip yg susah nk lupa. Yo laa, first tym g langkawi kan, dapat gak mnikmati keindahan ciptaan Allah swt dari jarak dekat. SubhanaAllah, indah sangat2. Sape yg belum pegi tu, g laa nengok sendiri keindahan Langkawi tu. Ini penceritaan bergambar mase g Langkawi, jomm tengokkk~Pemandangan Indah On da Way ke Langkawi

IMG_1864

IMG_1898IMG_1900

IMG_1908

DSC_0568

IMG_1966

_MG_4078

_MG_4103

IMG_4117

IMG_1977

Bersambungā€¦.

Advertisements

One comment on “Alkisah memori sebelum 2012 part 1

Komen jangan tak komen yerr, nanti saya bagi hadiah d^^,b

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s