Alkisah memori sebelum 2012 part 3

Kat sini part naek cable car kat Oriental Village, pendek kata, sape dtg Langkawi tak naek cable car diumpamakan mcm g Kota Kinabalu tp tak naek Gunung Kinabalu, memang terbaekk!!!

IMG_4506

IMG_4532

IMG_4533

IMG_4549

IMG_4565

IMG_4572

IMG_4575IMG_4576

IMG_4603

IMG_4609

IMG_4619

IMG_4625IMG_4626IMG_4636IMG_4637

IMG_4698IMG_4701IMG_4704IMG_4707IMG_4708IMG_4715IMG_4727IMG_4728IMG_4732IMG_4733IMG_4734IMG_4755

IMG_4794IMG_4796IMG_4798

IMG_4785

Bersambung…

Advertisements

Alkisah memori sebelum 2012 part 2

Hari pertama sampai kat Langkawi tu, xde aktiviti sgt, just g makan malam ramai2 dengan Tn Hj Saiful Farik dan jugak member2 laen. Pastu kitorang g pantai, lepas tu window shopping sat n then mnuju ke tempat penginapan n tidoo.

Second day punyer aktiviti mulai menarik n best. First sarapan kat Sandy Beach Resort, and then bergambar kat pantai smentara mnunggu bas sampai, pastu kitorang g Galeria Perdana, Perpustakaan Awam Langkawi, n then g Dataran Lang, pastu g lawat tempat pembuatan minyak Gamat, n pastu, g Oriental Village naek cable car then balik Sandy Beach Resort n Aktiviti Presentation pun bermula, aduuuh, tapi enjoyyy!!!

DSC_0586

DSC_0604

IMG_4396

IMG_2019

IMG_4835

IMG_4136

IMG_2326

IMG_2349

IMG_4421

IMG_4425

IMG_4449

IMG_4469

DSC_0810

IMG_4486

IMG_4483

IMG_4869

Bersambung…

Alkisah memori sebelum 2012 part 1

Salam n pekabar smuaaaaa, lamanya tak update blog. Last semester ni memang havoc n bz giler laa, dengan assignment, project, trip sana sini, dinner, dan mcm2 lg laa, ayooo penat tau tak.  Stress level sampai level 90 dah, sampai satu tahap nk makan orang pun ade, mcm2 masalah yg melanda, problem antara kengkawan, memang asam garam kehidupan laa smua tuh.

Tapi semua kesusahan tuh, kalau kita imbas balik, adalah ujian dariNya. Dia nak tengok sejauh mana reaksi kita bila menghadapi semua tuh. Adakah kita akan berbalik padaNya, mengadu padaNya, memohon pertolonganNya ataupon dengan mengumpat, mencaci, memaki hamun, dan menyebarkan post2 berbaur fitnah di laman soSial? Hidup ini sebenarnya penuh pilihan, dan kita sebagai manusia byk mbuat ksilapan dalam memilih pilihan tu. Contoh, kawan baik buat salah, kite terus label sbagai tak baik untuk slamanya. Kita tak pikir kenapa dier buat salah, tapi sebaliknya terus menghukum macam tu. Ini sbenarnya untuk muhasabah diri sendiri, sape trase tu minta maaf le.

Dugaan dugaan dan kesulitan smua tu, tak menghalang kitorang dari enjoy saat saat terakhir d puncak perdana ni. Banyak jugak perkara best2 jadik dlm 2minggu terakhir tu. Langkawi trip satu2 nya trip yg susah nk lupa. Yo laa, first tym g langkawi kan, dapat gak mnikmati keindahan ciptaan Allah swt dari jarak dekat. SubhanaAllah, indah sangat2. Sape yg belum pegi tu, g laa nengok sendiri keindahan Langkawi tu. Ini penceritaan bergambar mase g Langkawi, jomm tengokkk~Pemandangan Indah On da Way ke Langkawi

IMG_1864

IMG_1898IMG_1900

IMG_1908

DSC_0568

IMG_1966

_MG_4078

_MG_4103

IMG_4117

IMG_1977

Bersambung….