10 Website Untuk Tengok TV Percuma d^^,b

Dengan kemajuan teknologi sekarang, rancangan2 menarik di Tv bukan saja boleh ditonton di peti televisyen korang, tapi juga di internet. Bukan saja boleh ditonton bila kita byk masa terluang, he3 yg bestnya kita dapat ulang2 tayang kalo cerita tu menarik minat kita.

Jom kita tgk laman2 web yg kita boleh tgk video online.

1) Picrap
Website nie hosting lebih 1000 video seperti Lost, Gossip Girl, House, Dexter, Heroes dan byk lagi. Tapi buat masa ni diorg tgh upgrade website diorg.

picrap

2) Hulu
Hulu adalah salah 1 website rancangan tv yg popular, dimana kebanyakan rancangan popular ada kat situ. Walupon sebenarnya hanya utk penduduk US, tapi ada trick yg boleh membuatkan korang tgk jgk.

hulu

3) SideReel
Website ni menyimpan lebih 500 rancangan2 popular yg disusun dgn kemas secara Alphabet.

sidereel

4) ABC
ABC adalah website yg memaparkan video2 dalam kualiti tinggi. Terdapat rancangan menarik seperti Lost, Desperate Housewives, Ugly Betty dan byk lagi.

abc

5) Inturpo
Inturpo adalah salah satu website untuk menonton Tv secara percuma. Sign up x diperlukan, korang bleh trus tgk rancangan kesukaan korang.

inturpo

6) TV Show 7
Website ni hosting byk rancangan2 menarik walaupun kualiti video x berapa bagus. Disini kita boleh tonton kesemua rancangan yg popular, hanya perlu pilih ja apa yg korang suka.

tvshow7

7) Project-Free TV
Di website nie, kita boleh jumpa byk2 rancangan Tv popular termasuk movie2 terbaru. Korang juga boleh donlod dgn bantuan eMule. Rancangan2 yg ada kat sini adalah seperti True Blood, How I Met Your Mother, The big bang theory, The Simpsons, Gossip Girl dan byk lagi.

projectfreetv

8) FreeTVOnline
Website nie menghimpunkan dokumentari, kartun, rancangan TV, movie dan juga rancagan Tv secara live. Apa yg korang perlu buat adalah install blinkx Remote Toolbar secara percuma, pastu korang bleh cari video2 kegemaran korang.

freetvonline

9) YouTube
Ha3, yg nie mustahil korang xtau, tah2 korang masuk tiap2 hari. Di website nie, pengguna2 dapat upload video2 yg best2 pastu kita tgk la. Mmg banyak video2 kat sini, tengok 1 hari pon x abis.

youtube

10) Tonton.com.my
Untuk korang yg suka rancangan2 tempatan, website nie mmg diciptakan utk korang. Banyak rancangan2 tv di Tv3, Ntv7, Tv9 akan diulang kat sini. Korang terlepas rancangan Mentor5 kat tv? Jgn isau, korang bleh tgk kat tonton.com.my nie

tonton

P/s: tidak digalakkan kalau korang pakai bropadband utk tgk video2 online, cepat lah bandwitdh korang abis.

Krdt To Zamemi at MalaysiaRia

Advertisements

One comment on “10 Website Untuk Tengok TV Percuma d^^,b

Komen jangan tak komen yerr, nanti saya bagi hadiah d^^,b

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s