I decided!!!

Dark azs photo1646

After some thought..Cuti 4 bulan nih, aku dah buat keputusan takyah keje laa kan, even abg aku sendiri kata, nikmatilah cuti 4 bulan nih, sebab lepas sem terakhir tuh, ko takkan ade chance nak rehat2 n cuti2 camni lagi..Lagipun ko dah puas keje before this..Betol gak kata abg aku tuh, mak aku lagi laa sokong, siap kata, temankan mak kat umah nih lagi bagus..I think she missed some words there..”temankan mak kat umah nih lagi bagus, ade jugak yg tolong kemas2 umah, masak2 n sbagainya”..hihihihihi..

300120113250

Well they all are true, lepas cuti 4 bulan nih, akan masuk semester baru, iaitu semester terakhir aku kat Puncak Perdana tu, lepas exam ape sumer tuh, kalau tak silap kene tunggu 6 months before graduation..So in that six month, I have to starting finding job already, apply itu ini, and then kene fikir tentang sewa baju convo lagi, so that’s mean money money and money..Aduhh manyak betol perkara nak kene fikirkan ekk, tapi takpo laaa..That is life..I mean, you all do realize life is not fairytale right? Lepas tu kena fikir tentang life after convo, awww dang..Of course finding job is one thing, but the scariest part was when we already in the real job situation…Just imagine, keje keje and keje, cuti jarang dapat, pastuh gaji itu2 jugak..Ini belum start keje lagi dah pening, kalau dah masuk keje, hurrmmm ntah laaa..But lets have faith in ourselves..I mean, kita melangkah sejauh ini bukan untuk berputus asa..

020220113480Redah jeww…ingat lagi kata2 ni masa first and second sem..alahaiii, I really miss those old moments..feels like I don’t want this moment to end, but I also want to go to the future faster..lagipon, sooner or later, all of us still have to face the future..For me, whether I’ll end up dead, or still alive to achieve my dreams..That’s all to me..dunia dunia..akhirat pon kene fikir jugak, karang, bukak mata jew dah sampai ke padang masyar, so nak criter ape? Ceciter ceciter ceciter…So, give balance to our life..Dunia 50% Akhirat 50%, barulah bahagia dunia akhirat, betol tak? Peringatan ini dibawa khas oleh DarkAzs.Wordpress.Com, untuk kita semua, hikhikhikhikhik..Iklan kejap..

SDC12955

So to all of my friends that working out there, keje bek2, cari pengalaman selagi buleh, its your time now..Tahun lepas aku keje bagai nak mampos korang plak bcuti2 Malaysia kat umah ek, kali ni kiter tukar plak..Aku cuti2 Malaysia, korang plak g keje, hikhikhikhik, all da best to you all alright? And to my kangkong lenggang, miss you so much..

Advertisements

Komen jangan tak komen yerr, nanti saya bagi hadiah d^^,b

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s