Alhamdulillahh…

Syukur dipanjatkan ke atas Ilahi, alhamdulillah, proses temuramah telah berjalan lancar dengan jayanya. Log perjalanan: Kelas A&I start jam 2pm, ader presentation, kitorang second presenter, then kitorang mintak permission kat Puan Suriana tuk keluar awal untuk projek Oral History, Alhamdulillah beliau izinkan dan kitorang keluar jam 3.45pm dan sempat menyeludup keluar zana, wawawawawawa, takpe laaa, takde pembelajaran gak, presentation jew..

VLUU L100, M100  / Samsung L100, M100

Then aku ngan daia pon g laa bus stop, tunggu abang teksi yg daia dah tempah tuh, mulanya tunggu lame, pastuh call abg tuh, dier off hp plak, aku skali miscall krdt aku tinggal 8sen, then c daia miscall berkali kali, sampai nek tensen kitorang..Kitorang tpaksa gune plan B, tunggu bas ke Giant, then naik teksi kat sana..Tapi dugaan melanda lagi, kali nih, kitorang tunggu sejam setengah kat bus stop tuh, akhirnyer sampai jugak bas jam 5 lebih camtuh, dah nak jam 6 kot, sampai kat Giant gerenti dah jam 6 lebih dah..

Gorillaz___Group_image_by_2DarkThen kitorang pon melilau carik teksi kat Giant tuh, alhamdulillah dapat jumper pacik teksi yg sorang nih, kitorang gamble jew naik teksi tuh, walaupon pacik teksi tuh cam blurr2 tengok alamat rumah Tuan Haji Mukhtar Ramli kat area Subang tuh, dalam hati doa jew, so kitorang adventure ngan pacik teksi tuh laaa, alhamdulillah sampai jugak kami ke tempat yg dituju, masa dah mnunjukkan pukul 7 lebih, dah terlewat daripada jadual asal, appointment kitorang sepatutnyer jam 5pm tapi tlajak sampai jam 7lebih, mmg kitorang malu arr sebab tak punctual, padahal baru jew ikot modul n dengar ceramah pasal punctuality..

Tuan Haji tuh dah tunggu dah depan pintu umah dier, lantas mempelawa kami berdua masuk dan menjemput aku untuk solat asar kat umah dier, sebab aku tak sempat solat asar tadik. Bas n teksi punyer pasal laa, aiyooo..Be_careful_by_antontangAlhamdulillah lepas menunaikan solat asar, Tuan Haji tanpa berlengah lengah lagi terus memberitahu kami untuk memulakan temuramah kerana kami dah terlewat dari jadual asal. Then kami pon memulakan temuramah tersebut, awal nyer biasa biasa jew, tapi biler dah masuk bahagian pengalaman dier mase kat Arkib Sabah dahulu, aku dah makin excited dah, pengalaman beliau sememangnya amat berharga dan berbaloi kami memlih beliau sebagai tokoh OH kami, memang kami merasa puas hati laa walaupun tape/ kaset meragam dan mbuat bunyi bising dan handphone aku yg aku gunakan untuk merakam video temuramah tuh habis bateri..

Kepada awek aku yg baca nih, aku minta maaf sangat2 sebab tak mesej atau call sebab tak dapat, bateri kong mase tuh..Ini lah jugak antara dugaan2 hari ini yg kami lalui, tapi banyak ilmu dan informasi yg kami extract daripada Tuan Haji Mukhtar Ramli, dan banyak informasi yang kami dapat membantu dalam pelajaran kami, sebab semuanya berkaitan dengan rekod dan pengurusan nyer, real experience..

Yakuza_family_portraits_by_Echoes83

So overall, kitorang puas sangat2, tinggal nak siapkan transkrip lagi nih, aku walaupun penat baru balik, aku masih terkesan lagi dengan temubual tadi tuh, kitorang habis temubual tuh dalam jam 9 lebih, dekat jam 10pm, then tunggu pacik teksi tuh datang jempot kitorang, sampai jam 11pm, then pacik tuh pon datang, syukur sekali lagi, alhamdulillah kitorang berdua beruntung sangat2 pacik teksi tuh datang, syukur alhamdulillah…Kalu tak, tpakse tido kat pondok pengawal tuh sampai esok pagi, aduhai, nasib baikkk..Tuh jew laaa log perjalanan kitorang hari nih, we are so satisfy for what we have done so far, credit to Khaty@ Khadeeja yg memperkenalkan kitorang dengan Tuan Haji Mukhtar Ramli, alhamdulillah..

GORILLAZ_by_PotNoodle23

Advertisements

Komen jangan tak komen yerr, nanti saya bagi hadiah d^^,b

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s