O.H (Oral History) Part 1

Tetibe jew trasa nak buat entry tentang O.H nih, hari tuh aku lupe nak catitkan tentang perkenalan pertama dengan tokoh yang kami pilih (Aku n Daia), pada 11haribulan 2, 2011, tepat jam 3.01pm aku menelefon Tuan haji Mukhtar Ramli, azstokoh yang kami pilih untuk final projek Oral History ni. Sememangnya aku agak kecut gak laa masa first tym call tuh, sebab mcm2 info yg aku baca kat blog blog n internet tentang tokoh kitorang nih, tapi selepas beberapa minit berborak dengan beliau, ehhh, pramah jugak Tuan Haji nih, aku bermonolog dalam hati, kihkihkihkihkih, nasib bek Tuan Haji tak garang, kalau tak, memang aku cakap salah nombor jew terus, wawawawawa, tapi everything berjalan dengan lancar, sempat lagi laa bertanyakan tentang masa2 free beliau untuk proses interview nanti, malangnyaa beliau hanya free pada hari isnin, dari jam 11am to 2pm, uhuk uhuk uhuk, aku ngan daia ade kelas sbenarnyaa jam 2pm tuh, takpe, kitorang try jelaskan kat Puan Suriana(Lecturer kelas Indexing+Abstracting dan jugak Subject Heading) nanti.

Then, beberapa hari kemudian, setelah tiada tindakan lanjut yg diambil oleh aku sendiri, boss aku c daia nih telah pon buat kajian tentang soalan2 dan sempat pulak pinjam 5 buku tebal sbagai reference utk soalan interview, aku dah rasa bersalah laa plak, sebab masa tuh aku takde, aku g karok ngan steph, ct, mica n gmah..pastuh biler soalan dah siap, kitorang plan nak hantar kat Dr Haliza hari nih jam 9am, tup tup tup tlajak sampai jam 10.27am, adeeiiiii, aku mmg tlopong laa tym tuh, dalam hati aku, gerenti daia marah giler2 kat aku, lepas msg2 tuh, perggghh memang kaw2 aku kene, padan muka aku, uhuk uhuk uhuk..

DSC_0991

Aku tau aku salahh sebab terlajak tido..aku tak sengaja..then baca fb jew, baru aku tau yg boss aku nih pon dalam dilema jugak dgn bf dier, ade masalah dalaman, kene plak aku buat masalah lagi, mmg hangin satu badan arr boss aku nih bila dipendek kan crita, adooiii, aku serik untuk terlajak tido lagi..Itu saja laa untuk hari nih, maybe esok insyaAllah kalu tak terlajak, aku try kaji 5 buku tuh n update sikit soalan then hantar kat Dr Haliza, kitorang dah ketinggalan nih, adoyaiii..apepon, PEACE no WAR…NOKTAH.

DSC_0883

Advertisements

2 comments on “O.H (Oral History) Part 1

  1. nk tanye bole x mintak contact number tuan haji ni sebab saya pon nk buat oh tentang dia..hope to reply asap

Komen jangan tak komen yerr, nanti saya bagi hadiah d^^,b

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s